Welke soorten riool ongedierte zijn er?

Welke soorten riool ongedierte zijn er?

Wanneer u last heeft van rioolongedierte, voelt u zichzelf niet meer fijn en veilig in uw eigen woning. U bent gewend aan het feit dat alles wat in het riool zit,er ook in hoort te blijven. Hierbij twee beruchte riool ongedierte die bij u thuis voor kunnen komen.

Rioolratten

Het last hebben van rioolratten kan erg vervelend en schadelijk zijn. Stankoverlast (rattenkeutels en schade aan het riool), geluidsoverlast door het knagen en het horen lopen van rioolratten in het kruipgat. Om een rioolrat goed te kunnen bestrijden zul je moeten weten waar deze uit het riool vandaan komt. Vaak komen ze uit kleine openingen/scheuren in het riool. Een oude gresleiding heeft hier vaker last van dan een PVC-afvoer. Gresleidingen zijn namelijk aangesloten met putten. Een put kan vele kieren hebben waar rioolratten  tussen uit kunnen kruipen. In het filmpje hier onder kunt u zien dat een rioolrat niet veel ruimte nodig heeft om ergens doorheen te kunnen kruipen.

Rioolvliegjes

Last hebben van de zogeheten rioolvlieg/latrinevlieg/motvlieg kan uitpakken tot een gehele epidemie. Dit soort vliegjes leggen hun eieren in rioolslip/afval. Een grote kans dus dat uw riool kapot is. Rioolvliegjes bijten of steken niet,maar zijn wel degelijk ongezond wanneer ze op u landen. Om van dit nare rioolprobleem af te komen zult u uw riolering eerst moeten laten controleren op rioollekkage. Na uw rioollekkage te hebben opgelost en het slip te hebben weg geschept, zullen de rioolvliegjes langzaam verdwijnen.

Ontstoppingsbedrijf RSL

Wij verhelpen rioolklachten zoals rioolongedierte 24 uur 7 dagen in de week door geheel Twente.

 

Bel voor een afspraak

RSL tot uw dienst