Riolering aanleggen

Riolering aanleggen

Het aanleggen van een riolering is nodig wanneer er een huis gebouwd wordt, maar ook wanneer de riolering aan vervanging toe is.
Het kopen van rioolhulpstukken kan bij de plaatselijke bouwmarkt: Gamma, Praxis, Karwei.
Dit zijn winkels bedoeld voor de particulier. Voor loodgieters en ontstoppingsbedrijven zijn er PVC  groothandelaars om hun PVC materiaal te verkrijgen: Dyka, Wavin.
Hier halen wij ons materiaal 

Hoe een riolering aan te leggen

Een riolering behoord op afschot gelegd te worden. Vroeger hadden wij gress leidingen om te gebruiken voor onze riolering, hier zaten putten tussen om de doorstroming van de riolering visueel te kunnen bekijken. In die putten behoorde een laag water te staan zodat het rioolwater niet in de ruwe put vast kwam te zitten. Tegenwoordig hebben veel huizen al een PVC leiding. Een PVC leiding is glad aan de binnen en buitenkant,dit zorgt voor een goede doorstroming van het rioolwater mits hij op afschot wordt gelegd. Wanneer een leiding niet op afschot ligt is de kans op verstoppingen aanzienelijk groter.

 

Hulpstukken riolering

Om een riolering aan elkaar te koppelen of om een bocht te maken hebben we PVC bochten,T-stukken en rubber/lijm moffen.

  • Lijm hulpstukken Lijm hulpstukken mogen uitsluitend binnen worden aangelegd, buiten is het lijmen van de riolering niet verstandig i.v.m. de beweging van de grond.
  • Rubber hulpstukken Rubber hulpstukken zijn duurder dan lijm hulpstukken. Door de flexibele werking van het rubber is het bestand tegen bewegingen van de grond. Het rubber wordt ingesmeerd met vaseline waardoor het in elkaar schuiven van de hulpstukken voorspoedig gaat.

Riool hulpstukken 45/90 graden

Het vermijden van 90 graden hulpstukken zorgt voor een betere stroming van de riolering. Gebruik daarom als dit mogelijk is 45 graden bochten.

Ontstoppingsbedrijf RSL ontstopt en legt rioleringen door geheel Twente.

Bel voor een afspraak

RSL tot uw dienst