Wat mag je niet door de wc heen spoelen?

Wat mag je niet door de WC heen spoelen?

WC afvoeren zijn bedoeld om ons verteerde voedsel en drinken af te voeren naar het hoofdriool.
Bij een verstopping van een WC afvoer is dit niet meer mogelijk, al het water wat je in de WC spoelt komt weer terug naar boven zetten.
Er heeft zich een prop gevormd in het rioleringsstelsel dat al het water tegen houdt.
Door verkeerd gebruik van de WC zal zich dit sneller voordoen.

Vochtig toiletpapier

Er zijn vele soorten en merken WC papier in de winkel te verkrijgen. Één daarvan is vochtig toiletpapier. Het weggooien van gebruikt vochtig toiletpapier hoort in de vuilnisbak omdat vochtig toiletpapier gewoonweg te sterk is om door het riool te spoelen. Het zal zich ophopen en een sterke verstoppingsprop gaan vormen, dit kan veel narigheid bezorgen.

Wat mag je niet door een WC heen spoelen

Maandverband

Ook gebruikt  maandverband behoort in de vuilnisbak. Wij komen dit niet alleen tegen in het riool van de horeca, maar ook bij de mensen thuis. Het ontbreken van een afvalemmer naast het toilet vergemakkelijkt het misbruik uiteraard.

RSL werkt al jaren in het riool en wij komen door de jaren heen veel bijzondere tot aan komische voorwerpen in de riolering tegen. Van kunstgebitten, pinpasjes en mobiele telefoons tot aan onderbroeken en andere kledingstukken.

Het ontstoppen van de riolering doen wij 24 uur 7 dagen in de week. Ook kunt u bij ons uw riolering laten inspecteren, detecteren en repareren.

Bel voor een afspraak

RSL tot uw dienst