Wc tips / weetjes

Verstopt is verstopt

Als de wc de eerste keer al niet doorspoelt hoef je het niet nog een keer te proberen. Dit leidt alleen maar tot meer water in de wc. Als je een verstopte wc hebt zal de eerste keer doorspoelen de pot niet doen overstromen, maar de tweede keer misschien wel.

Deurkruk

Wist je dat op de deurkruk de meeste bacteriën zitten in de hele wc? Vergeet deze dus niet schoon te maken.

Trouwen

Voor de vrouwen: in je trouwjurk kun je niet/slecht na de wc. Laat je familie en vrienden niet wachten en ga even na de wc voordat je de trouwjurk aantrekt.

Schoonmaakazijn

Last van kalk? Probeer eens schoonmaakazijn. Een stuk goedkoper dan mening wc schoonmaakmiddel en het werkt fantastisch.

Voorkomen is beter dan genezen

Wat spoel jij eigenlijk allemaal door de wc? Tampons en maandverband horen niet in de wc thuis. Voorkomen is beter genezen. Let is op wat je allemaal doorspoelt.

Mobieltje

Laatst las ik ergens dat 60% met de mobiel op de wc zit. Verbaasd me niks, ik ben al best wat mobieltjes tegen gekomen in de wc. Kapot.

Andermans wc

Veel mensen durven niet bij anderen naar de wc te gaan. Vooral poepen wordt als vervelend beschouwd. Het is overige ook best gênant als je loopt te stinken en je buurman staat ineens te wachten om na je te gaan.

Boven de wc hangen

Je bent niet de enige: twee op de drie mensen hangt het liefst boven een vreemde wc om ‘fysiek contact’ met voorgangers te voorkomen. Eén op de drie (36 procent) doet dit zowel bij de grote als bij de kleine boodschap.

Pas op met chemicaliën

De meeste ontstoppingsmiddelen zitten vol met Chemicaliën. Pas hier mee op! Deze middelen zijn erg slecht voor je huid en de onze. Mocht de wc alsnog verstopt zitten na het gebruiken en wij moeten je wc ontstoppen kan dit erg irriterend werken.

kalkaanslag

Kalkaanslag wordt veroorzaakt door erg hard water. Als je waterhardheid hoog is zal je meer last hebben van kalkaanslag. In kalkaanslag zitten erg veel bacteriën. Het is daarom aanbevolen om de wc elke week te ontkalken.

Weet wat je doet

Als je met allerlei gereedschap in je wc zit te porren om hem te ontstoppen. Pas hier mee op. De pot is veel sneller kapot dan je denkt. Dan ben je iets duurder uit.

Poes poept en spoelt door

Water afsluiten

Haal je de pot er vanaf. Vergeet dan niet het water af te sluiten. Vaak zit in de buurt van de wc een kraantje die je dicht kunt draaien. Scheelt je weer een natte vloer.

Vloer

Als je wc verstopt is en je gaat aan de slag. Leg dan eerst wat handdoeken, kranten of keukenpapier op de grond. Voor het geval er toch veel water over de pot heen gaat.

WC schoonmaken

Heeft u geen zin om u wc een volledige beurt te geven? maar wilt u de wc een opfrisser geven, doe dan het volgende. Pak een pakje baking soda, ook wel bekend als zuiveringszout. Strooi dit door de wc pot en giet hier azijn op. Schrik niet! Er ontstaat nu een chemische reactie, het begint namelijk lichtelijk te borrelen. Dit is niet schadelijk, zorg er alleen wel voor dat alles goed geventileerd is. Het gebruik van azijn en baking soda is volledig natuurvriendelijk, u kunt dus gewoon doorspoelen.

Smerigste wc Nederland

De smerigste wc in Nederland zijn te vinden langs de snelweg volgens de ANBW. Geloof ik niks van! Studentenhuizen zijn erger.

Aanslag in de wc

Aanslag in de wc (bruine randen door het water) krijg je weg door cola een poosje in de wc te laten trekken, dan borstel erdoorheen en klaar is kees.

Handschoenen

Ga je aan de slag met de wc. Gebruik dan een paar rubberen handschoenen. De wc is meestal niet erg hygiënisch. Zo ben je beschermt tegen al deze bacteriën.

Wc borstel

Kijk ook eens naar de wc borstel naast je wc. Hoe vies is hij? Als bewoner zie je dit soort vuil niet meer, je bezoeker wel.

Bel RSL

De belangrijkste tip van deze pagina. Is je wc verstopt? Bel RSL! 06-46416950

Schroeven

Verwijderen je schroeven? Probeer ze er direct weer terug in te schroeven. Ze hebben allemaal een functie.

Wc rolletjes

Wc  rolletjes zijn leuk om te bewaren voor je (klein)kinderen. Ken je de volgende website al? http://www.wcrolletje.nl/

Grote boodschap

Moet je een grote boodschap? Spoel na het poepen gelijk even door. Dan stinkt het wat minder. Je kunt daarna rustig de tijd nemen voor de rest.

Laat het los

Laat het los, laat het gaan (© Frozen). Winden inhouden is slecht voor je. Gas in je darmen rekt de boel binnen op. Je kunt enorme buikkrampen krijgen, deze chemische gassen zijn er niet voor niets.