Gootsteen verstopt

Gootsteen verstopt

Een verstopping in de gootsteen, daar heeft iedereen wel eens last van gehad.Het water wat niet meer weg wil spoelen door bijvoorbeeld de afvoer van de wasbak op de zolder,een wastafel in de studiekamer of de keukengootsteen. Ook komt  het altijd voor wanneer u het net niet kunt gebruiken, in het weekend of ‘s avonds onder het koken van het avondeten en zelfs met kerst wanneer de gehele familie bij u aan tafel schuift.

Voorkomen gootsteen verstopping

Het voorkomen van een gootsteen verstopping zit hem in een aantal rioolfactoren.

  • Het gebruik van de gootsteen.Veel ellende kan u bespaard blijven wanneer u goed oplet wat erdoor een gootsteenleiding heen gaat. Bijvoorbeeld: etensresten, vleessappen, tandenstokers, plastic. Wat belangrijk is, is om het afvoerrooster er op te houden en om het bijtijds leeg te gooien in de afvalbak.
  • Het onderhouden van een gootsteen afvoerOntstoppingsbedrijf RSL raadt het aan om 1 keer in de week de gootsteenbak vol te laten lopen met heet kraanwater en in dit water een aantal eetlepels soda te gooien. De hoeveel heid scheppen is afhankelijk van hoe groot uw gootsteenbak is. Wanneer het water troebel ziet,mag u de stop er uit trekken en dit na spoelen met heet kraanwater.
  • De afvoer van de gootsteen Het is van belang dat de leiding van de gootsteen goed op afschot aangelegd wordt of is. Ook is het belangrijk om 90 graden bochten en T-stukken te vermijden,want keukenaanslag vormt zich in de leiding waar de meeste weerstand plaats vindt. Gebruik voor het aanleggen van de wasbakleiding uitsluitend 45-graden bochten en t stukken en laat de leiding op afschot leggen.

Verstopping

Bij ons kunt u altijd terecht voor al uw verstoppingen.
Ontstoppingsbedrijf RSL heeft jaren lange ervaring in het ontstoppen van Wc’s, keukens, badkamerafvoeren, ketelafvoeren, kortweg elke rioolklacht.
Met ons professionele rioolgereedschap helpen wij u van uw rioolklachten af.

Bel voor een afspraak

RSL tot uw dienst